Több esélyest is

emlegetnek a sajtóban. Köztük a miskolci születésű Jónyer Istvánt.

Magyarországon 2004 óta választják meg a Nemzet Sportolóit. A kitüntetésre azok a hatvan év feletti sportolók lehetnek jogosultak, akik a pályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet töltenek be a magyar sport életében. Ezt a címet (amely havonta bruttó 630 ezer forint életjáradékkal párosul) egyszerre tizenkét sportoló birtokolhatja, egyéni és csapatsportágban nyújtott kimagasló teljesítményért egyaránt odaítélhető. Székely Éva halálával tizenegyre csökkent a Nemzet Sportolóinak a száma. Kedden új tagot választanak!

A Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Varga János.
Az esélyesek között szóba kerül az 1976-ban olimpiai bajnok vízilabdacsapat vezéregyénisége, Faragó Tamás, a kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Török Ferenc, a tájfutó világbajnok, Monspart Sarolta, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes jégtáncos, Regőczy Krisztina, a világbajnok asztaliteniszező, Jónyer István neve is. Mivel jelenleg az exkluzív klubnak nincs labdarúgó tagja, a Nemzet Sportolója lehet Mészöly Kálmán vagy Dunai Antal is