Donatella Versace, Giorgio Armani és más olasz divattervezők is adakoznak olasz kórházaknak

Donatella Versace és lánya

200 000 eurót adakoztak a a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályának, ahol koronavírusos betegeket ápolnak. Az olasz divattervező azt nyilatkozta:

Ilyen időkben muszáj összefognunk és minden lehetséges módon támogatnunk azokat, akik napi szinten több száz ember életének a megmentéséért küzdenek.

Rajtuk kívül mások is beálltak az adakozók sorába, például Stefano Gabbana és Domenico Dolce (Dolce & Gabbana), az Etro, de Giorgio Armani is, aki 1 250 000 eurót adakozott

több milánói kórháznak, egy rómainak és az onkológiai intézetnek. A Benetton család 3 millió euróval támogatta négy olasz kórház sürgősségi osztályának működését, a Bulgari pedig egy 3D mikroszkópot ajándékozott egy római kórháznak.

Donatella Versace a február 9-i 2020 Vanity Fair Oscar Party-n
Donatella Versace a február 9-i 2020 Vanity Fair Oscar Party-n
Fotó: Rich Fury/Vanity Fair / Getty Images Hungary
Chiara Ferragni pedig Instagram oldalán indított először érzékenyítő kampányt, amiben felhívja a figyelmet a rossz állapotban lévő olasz kórházakra és a férőhelyek hiányára, illetve hogy mindenki próbálja komolyan venni a vírust, tekintve, hogy akármelyik családtagját érintheti. Ezután kezdtek férjével, Fedez-zel adománygyűjtésbe szintén a milánói San Raffaele kórház számára, hogy a fertőzötteknek új helyeket tudjanak biztosítani az intenzív osztályon. Ferragni azt írta, 24 óra alatt több, mint 3 millió eurót sikerült összegyűjteniük és összesen 165 000 ember adakozott 92 országból, a felújítási munkálatokat pedig már el is kezdték.

Olaszországban súlyosan növekszik az új koronavírussal fertőzöttek száma.