Amikor Kásler Miklós,

az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lett az emberi erőforrások minisztere, róla szóló portrénkban azt írtuk: az elismert sebész-onkológus erősen vonzódik genetikai, nyelvészeti, őstörténeti kérdésekhez is. Nem mondható azonban, hogy ebben mindig a szigorú tudományosság talaján áll. Beszélt például arról, hogy szerinte az ősrobbanás csak spekuláció, a halálos betegségek 70-80 százaléka elkerülhető lenne a tízparancsolattal, az Árpád-házi dinasztia pedig genetikailag nem finnugor.

Mindenki mondhat persze bármit, legfeljebb nem veszik komolyan. Az más kérdés, hogy az elvileg a 21. századi egészségügyet, oktatást, kultúrát képviselő minisztérium felső vezetését furcsa szálak kötik egy Hatoscsatorna nevű tévéadóhoz, ami egyéb műsorai mellett ezotériával, ufókkal, néha kuruzslással és a legvadabb összeesküvés elméletekkel igyekszik hódítani a kábeltévék versenyében.

Kásler Miklós nyilvános szerepléseit 2018-ban ennek a Hatoscsatornának a kreatív igazgatója videózta közpénzért, a kapcsolat létrejöttében pedig fontos szerepe lehetett a tévé egykori műsorvezetőjének, aki jelenleg Kásler sajtófőnöke

https://index.hu/belfold/2019/02/23/hatoscsatorna_gyarmati-paor_zoltan_kasler_miklos_emmi_megbizas_kuruzslas_osszeeskuves-elmelet/.