Ünnepi mezben a DVTK labdarúgói

Borsodi

A Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre alapításának 110. évfordulójára – és a legelső csapat szerelésére emlékezve – ünnepi mezben lépnek pályára a DVTK labdarúgói. Az új mezeket először a szombati DVSC elleni találkozón láthatják a szurkolók.

– A DVTK 110. születésnapja alkalmából a csapat megjelenésével is szerettünk volna tisztelegni a nagy elődök előtt, ezért – a tíz évvel ez előtti centenáriumi szereléshez hasonlóan – az ünnepi mez tervezésekor a csapat legelső mezét vettük alapul – nyilatkozta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatója. – Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen mezszállítónk, a 2Rule az első perctől az ügy mellé állt. Kuriózum, hogy a mezre felkerült a DVTK által használt első címer is. Hiszek benne, hogy szurkolóink tetszését is elnyeri majd!

Vissza a gyökerekhez!

Az ünnepi mezek első fotózására a Vasgyárban került sor. A DVTK labdarúgói közül Dejan Karan, Márkvárt Dávid és Polgár Kristóf próbálhatta fel az új szerelést első alkalommal.

dvtk_110ev-mez_00.jpg
A DVTK labdarúgói a Vasgyárban (Fotók: Szabó Krisztián)

Limitált darabszám

A klubvezetés úgy döntött, hogy – a csapat által kapott mezeken túl – limitált darabszámban, mindössze 110 darab sorszámozott mez készüljön, ezek szombattól a DVTK Shopban is megvásárolhatók.

Meccsnapi programok

A klub visszahozza régi kabalafiguráját a Diósgyőri Lovagot. A szurkolókat a stadion mellett egy rézfúvós banda, a Destination Brass Band várja. A kezdőrúgást a DVTK Aranycsapatának tagjai végzik el. A kivetítőkön a mérkőzés előtt a DVTK múltjának legemlékezetesebb pillanatait láthatják a nézők. A kezdőrúgás előtt – egy régi hagyományt felidézve – egy 13 éves kisfiú, Labant Áron vezetésével együtt éneklik majd a szurkolók a drukkerek egyik legismertebb dalát.