A téli edzőtábor zárásaként a lengyel Górnik Zabrze ellen játszott egy hivatalos és egy nem hivatalos felkészülési mérkőzést a DVTK

Borsodi

A nem hivatalos előmérkőzésen José Cortés első diósgyőri találatával szerzett vezetést a DVTK, amit negyedórával a vége előtt kiegyenlített az ellenfél.

A hivatalos találkozón Rui Pedro fejesével ismét a DVTK szerzett vezetést, amit a lengyelek kiegyenlítettek, azonban Mirko Ivanovski ezen a találkozón is győztes gólt szerzett.

Hivatalos felkészülési mérkőzés

Górnik Zabrze – Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Larnaca, Alfa Sport Center.
Zabrze: Chudý – Sekulić, Wiśniewski, Bochniewicz, Janža, Jirka, Matras, Manneh, Kopacz, Jiménez, Angulo. Vezetőedző: Marcin Brosz.
DVTK: Bukrán – Polgár, Brković, Tamás M., Memolla – Márkvárt, Vági – Shestakov, Rui Pedro, Kiss T. – Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Matras helyett Matuszek az 57., Brković helyett Korbély a 63., Manneh helyett Zapolnik a 70., Kopacz helyett Kobylarczyk a 81. percben.
Sárga lap: Sekulić a 25., Matras a 35., Kiss T. a 77. percben.
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) a 3., Sekulić (1-1) a 6., Ivanovski (1-2) a 67. percben.

00-a-DSC_5666.jpg
A győztes csapat
(Kattintásra galéria nyílik. Fotók: Kocsis Norbert)

Kulcspillanatok

3. perc: Márkvárt labdáját Shestakov adta középre jobbról, a hosszún érkező Rui Pedro a kapu bal oldalába fejelt, 0-1

6. perc: Lengyel szöglet balról, ami eljutott a hosszún  Boris Sekulić elé, aki nem hibázott, 1-1

67. perc: Vági forgatta jobbra a labdát, Korbély megverte a védőjét, és laposan, élesen középre adott az alapvonal közeléből, a kapu torkában Mirko Ivanovski érkezett, és a hálóba passzolt, 1-2

Edzői értékelés

Feczkó Tamás: – Az első negyedóra és a második félidő nagyon tetszett, mind hangulatában, mind ritmusában egy bajnoki  mérkőzést idézett.  A győzelem érdekében még játékrendszert is váltott ellenfelünk a végén. Nagyon hasznos volt a találkozó hiszen olyan taktikai elemeket tudtunk kipróbálni, amiket később hasznosítani tudunk. Már most olyan hőfokon kellett égni, mint a bajnokságban kell.

Nem hivatalos felkészülési mérkőzés

Górnik Zabrze – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Larnaca, Alfa Sport Center.
Zabrze: Kudła – Pawłowski, Paluszek, Koj, Gryszkiewicz, Bauza, Bainović, Ściślak, Rostkowski, Wolsztyński, Krawczyk. Vezetőedző: Marcin Brosz.
DVTK: Antal – Orosz D., Szűcs K., Orosz M., Farkas M. – Tóth B., Iszlai – Hasani, Zsiga, Cortés – Tabaković. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Rostkowski helyett Lukoszek a 75. percben.
Gólszerző: Cortés (0-1) a 31., Wolsztyński (1-1) a 75. percben.

00-a-DSC_5490-csapatkep.jpg
A fiatalokkal teletűzdelt csapat
(Kattintásra galéria nyílik. Fotók: Kocsis Norbert)

Kulcspillanatok

31. perc: Orosz Donát csodálatosan fűzte be a két rátámadó védőt a jobb szélen, a középre tett labdára José Cortés érkezett, és egyből a bal felső sarokba lőtt, 0-1

75. perc: Jobb oldali szöglet után  Łukasz Wolsztyński közelről laposan a hálóba lőtt, 1-1

Edzői értékelés

Feczkó Tamás: – Hat saját nevelésű fiatal játszotta végig a meccset. Nagyon jó erőpróbát jelentett számukra a nemzetközi találkozó, nem gyakran játszanak külföldi ellenféllel. A Górnik Zabrze már az első találkozón is olyan labdarúgókat küldött pályára, akik az NB I.-ben is meghatározók lennének. Láttam nagyon pozitív elemeket, a támadásainkat,a  gólunkat, a mezőnyben vívott párharcokat mind ide sorolom. A pontrúgásból szerzett góluk a lengyelek magassági fölényét támasztja alá, legalább 4-5 játékos a keret mindkét feléből elmehetett volna kosárlabdázni is.