Létezik biztos módja annak, hogy egyszerre csökkentsük a stresszt és a szorongást, és fejlesszük a memóriánkat?

Hogy növeljük az IQ-nkat, de

lassítsuk az öregedést is? Hogy kreatívabbak legyünk és javítsuk a koncentrációs képességünket? Ezeket a kérdéseket teszi föl – és válaszolja meg – egy új könyv, melyet nemrégiben jelentetett meg a Forbes tulajdonosainak könyvkiadója, a Barecz & Conrad Books.

Stressztűrés, depresszió, koncentráció. Valószínűleg sokan tudják, hogy a mozgás mindezekre jótékony hatással van. De ha azt mondjuk, hogy kreativitás, matematikai készségek vagy szövegértés, valószínűleg kevesebben tételeznek fel direkt kapcsolatot a sport és e készségek között. Pedig van kapcsolat, nem is kevés!

Anders Hansen svéd pszichiáter nemcsak bizonyítja ezeket, hanem gyakorló orvosként tesztek és kutatások sokaságával igazolja is azokat. Könyve 450 ezer eladott példánnyal igazi bestseller volt többek közt Svédországban, munkáját az eredeti kiadáson kívül lefordították már angolra, németre, kínaira és oroszra is, a sikerkönyv pedig mostantól magyarul is olvasható.

Következzen tíz erős mondat a könyvből!
1, A stressztűrésről
Minél edzettebbek vagyunk, annál jobban tűrjük a stresszt. Az edzésnek köszönhetően szervezetünk nem reagál rá olyan hevesen.

2, Arról, hogy a mozgás nem új dolog az életünkben
Őseink nem divatból futottak, vagy azért, mert meg akarták őrizni az alakjukat, hanem hogy növeljék túlélési esélyeiket. Ezért érezzük magunkat a mai napig jól a mozgástól.

3, Arról, hogy a sport a koncentrációban is rengeteget segít
A mozgás kiváló figyelemserkentő szer. Mellékhatások nélkül.

4, Arról, hogy a sport a lehangoltság legjobb ellenszere
Az edzés már önmagában is orvosság a depresszióra. Mellékhatásai nincsenek, és mindenki jobban lesz tőle.

https://forbes.hu/uzlet/minel-edzettebbek-vagyunk-annal-jobban-turjuk-a-stresszt-10-eros-mondat-arrol-hogy-a-mozgas-hogyan-fejleszti-az-agyunkat/