Cziczás László lányai nagyszerű játékkal és nagyarányú, 89-64-es győzelemmel kedveskedtek lelkes szurkolóiknak az újév első mérkőzésén

Jabil

Kiss Angelika betegsége

miatt nem tudta vállalni a játékot, ugyanakkor némi meglepetésre nem Pusztai Petra, hanem Kányási Veronika került a kezdőbe. Az első akciók

kimaradtak, de aztán kiszakadt a gólzsák. Yguarevide kezdte el a pontgyártást, tempójára Morrison válaszolt egy hasonló dobással, majd Kányási asszisztját Medgyessy értékesítette. A folytatásban sem a védekezésről szólt a meccs, a hazaiaknál főleg Zio és Goree, míg a vendégeknél Hruscaková és Raksányi vitte a prímet (12-8). Morrisonnal továbbra sem bírtak a vendégek, azonban spanyol irányítójuk hármasával igyekeztek nem leszakadni. A mérkőzés 6. percében Walker-Kimbrough ziccerezett, majd a Morrison vágott be egy triplát kikényszerítve ezzel a győriek első időkérését (19-11). A negyed hajráját is a DVTK nyerte meg. Raksányi könnyű kosara után újfent Zio dolgozott eredményesen az ellenfél palánkja alatt. Egy bátor betörést követően Maja Škorić is feliratkozott a pontszerzők közé, és Goree is villant még egyet, tíz pont fölé duzzasztva a két csapat közti különbséget. Nem csoda, hogy a diósgyőri szurkolók vígan énekeltek (25-13).

Aluinvent-DVTK_-_Gyor_01.jpg
Ziomara Morrison dupla-duplával kezdte az évet 
(Kattintásra galéria nyílik. Fotók: Osztie Tibor)

A második játékrészben két percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, amikor ismét Ygueravide célzott pontosan. Ettől függetlenül mégis a DVTK találta meg hamarabb a ritmusát, természetesen Ki más, mint Morrison vezérletével, aki két jó büntetője után újabb triplát süllyesztett el a vendégek hálójában. Nem csoda, hogy Mehmedovic mester újra megállíttatta a játék folyását (32-15). Ygueravide középtávoliját Walker-Kimbrough büntette meg egy 2+1-es akcióval, majd a negyed felénél Medgyessy zúzott be egy demoralizáló hárompontost (38-17). Dombai Réka négy pontjára Cziczás László is jobbnak látta rendezni a sorokat egy időkéréssel. Hogy jól tette, azt Kányási Veronika 2+1-ese jelezte (41-21). Újabb négy győri pontot jegyezhettünk fel, majd Kányási fantasztikus gólpasszát Zionak. Dombai kosara után a félidő eredményét is a chilei center alakította ki két büntetővel (45-27).

Aluinvent-DVTK_-_Gyor_36.jpg
Maja Škorić ezúttal 8 pontot dobott
(Kattintásra galéria nyílik. Fotók: Osztie Tibor)

Remekül kezdte a második félidőt az Aluinvent DVTK, hiszen annak első két percében Zele hármasára, illetve Walker-Kimbrough és Morrison dupláira csak Hruscakovának volt válasza (52-29). A 25. minutában Medgyessy dobott be úgy egy hárompontost, hogy közben Barnai faultolta őt. Megyó a büntetőt is értékesítette, Raksányi válaszolt a túloldalon, majd Goree brusztolt be egy kosarat (57-31). A frissen igazolt Hollivay, majd Hruscaková révén kapaszkodott a Győr, azonban a Diósgyőr tengerentúli játékosai is résen voltak, ráadásul hozzájuk felnőtt ezen a napon Kányási Veronika, aki ezúttal egy nagyszerű hármassal hívta fel magára a figyelmet (64-37). A negyed hajrájában Walker-Kimbrough és Morrison szállította a pontokat, testvériesen négyet-négyet, míg a zöld mezeseknél Hollivay volt eredményes büntetőkből, illetve Hruscaková szórt egy triplát. Mindez azt jelentette, hogy a DVTK tetemes, harmincpontos előnnyel várhatta a záró felvonást (72-42).

Aluinvent-DVTK_-_Gyor_29.jpg
Kányási Veronika hat pontot szerzett
(Kattintásra galéria nyílik. Fotók: Osztie Tibor)

Goree duplájával indult a negyedik negyed, majd sorrendben Raksányi, Tori és Ygueravide hintettek egy-egy triplát. Miután Skoric és Goree is beköszönt, időt kért a kisalföldi együttes (81-48). A csereként beállt ex-diósgyőri Czank egy hármassal tette le e névjegyét, a másik térfélen a piros-fehérek csapatkapitánya reagált rá két remek dupláva, Szücs pedig eggyel, de Hruscaková és Barnai sem tétlenkedett (87-60). A találkozó utolsó két percében a Győr részéről már csak Papp és Barnai találtak be, a piros-fehéreknél pedig slusszpoénként a dudaszó előtt Pusztai vágott be egy tempót. Mindez azt jelentette, hogy a negyedet a Győr, a rangadót azonban az Aluinvent DVTK nyerte meg, mégpedig nagyszerű játékkal (89-64).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 14. forduló

Aluinvent DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT 89-64 (25-13, 20-14, 27-15, 17-22)

Miskolc, Generali Aréna, 1000 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Balog György Attila, Balogh Gyula.
DVTK: Medgyessy 8/3, Kányási 6/3, Walker-Kimbrough 18/3, Goree 14, Morrison 28/6. Csere: Pusztai 2, Škorić 8, Zele 3/3, Szücs R. 2., Katona. Vezetőedző: Cziczás László.
Győr: Ygueravide 12/6, Raksányi 9/3, Dombai 8, Hruscaková 17/3, Barnai 6. Csere: Hollivay 7, Papp 2, Török, Dúl, Czank 3/3, Török Á. Vezetőedző: Merim Mehmedović.

Edzői értékelések

Cziczás László: – Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon sok mindent megvalósítottunk abból, amit a felkészülés során gyakoroltunk. Nagyon bopldog vagyok, hogy csapatként játszottunk. Három negyeden keresztül majdnem tökéletes játékot nyújtottunk mind védekezésben, mind támadásban. Elég sok néző kilátogatott a mérkőzésre, reméljük, legközelebb még többen jönnek.

Merim Mehmedović: – Tudtuk, hogy a DVTK egy nagyon jól összerakott csapat. A mi helyzetünk nehéz, mert az előző kollégám munkája és az enyém is jelen van együttesen. Remélem, hogy a következő napokban sikerül összerakni azt a játékot, ami a jövőre nézve udvözítő lehet.