A legutóbbi levegőtisztaság

-védelmi intézkedési terv nem felelt meg a követelményeknek, ami miatt a Levegő Munkacsoport, a Zöld Kapcsolat Egyesület és egy magánszemély idén januárban a környezetvédelmi hatósághoz fordult.

A civil szervezetek észrevételeit a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolc Járási Hivatala mint környezetvédelmi hatóság indokoltnak tartotta, és megkezdte az új intézkedési terv előkészítését, amit Budapest Főváros Kormányhivatala is. Ehhez május 31-ig lehetett benyújtani észrevételeket. A sürgősséggel kért akcióterv azonban még nem készült el.

„A Zöld Kapcsolat Egyesület tizenhét oldalas, míg a Levegő Munkacsoport huszonnégy oldalas javaslatcsomagot fogalmazott meg és juttatott el az illetékesekhez. Ehhez képest egy fél évvel később még mindig nem történt semmi. Jó lenne leülni és egyeztetni a témában, de nem is válaszolnak a megkereséseinkre” – panaszolja F. Nagy Zsuzsanna, aki szerint lenne megoldás:

„Régóta javasoljuk, hogy a Búza tér környékén járjanak locsolóautók a kritikus időszakokban. Ezzel például jelentősen lehetne csökkenteni a szállóporterhelést”.