Tévhit, hogy buták a focisták. Vizsgáról járt edzésre a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán tanuló diósgyőri focista, Eperjesi Gábor

Első diplomájának megszerzése

után mesterképzésen anyag- és hegesztéstechnológiai mérnöknek tanul Eperjesi. A ja­nuári vizsgáit rendre az edzések előtt csinálta meg, és év közben is igyekszik összeegyeztetni a sulit a focival.

– Intenzív időszak volt, a pénteken kezdődő edzőtábor miatt a héten le kellett tudnom az összes vizsgát, szerdán volt az utolsó – mesélte a Borsnak a DVTK 24 éves védője, aki a foci utáni életre gondolva döntött a továbbtanulás mellett. – Fontos, hogy lesz egy végzettség a kezemben, amivel tudok mit kezdeni. Illetve a szüleim is azt mondták, tanuljak tovább. A két bátyám is mérnök, ők építészek, úgyhogy várjuk a munkaajánlatokat, bármit felépítünk – viccelődött Eperjesi.

A DVTK védője a gépészmérnöki diplomáját anyag- és hegesztéstechnológiai diplomával szeretné megfejelni, ezért tanul

A védőt a csapattársai tisztelik a tanulmányai miatt, de néha szokták heccelni.

– Mindenkinek ajánlom, hogy a sport mellett tanuljon tovább. A focisták nem olyan buták, ahogy az elterjedt, inkább azért mennek kevesen egyetemre, mert na­gyon nehéz a profi futballt összeegyeztetni a tanulással. Én szerencsés helyzetben va­gyok, hogy Miskolcon tanulok és focizom is, de még így sem könnyű – tette hozzá.

Eperjesi azt tapasztalja, a fiatal játékosok kevésbé gondolnak a foci utáni életre, inkább az idősödő játékosok kezdik el jobban tervezni a jövőjüket. Viszont olyankor már inkább edzői tanfolyamot végeznek, vagy saját vállalkozásba fognak.

bors. hu