Száztíz éves a miskolci korcsolya és tenisz sport
A Miskolci Jégcsarnok bejáratánál található bekeretezett márványtábla állít emléket az idén már száztíz éves miskolci korcsolya és tenisz sportnak. Az évforduló alkalmából Csöbör Katalin, Bihall Tamás, Dr. Puskás Gábor és Egri István tartott megemlékezést csütörtök délután.

Borsodi-jégkorong

Az eseményen Csöbör Katalin köszöntötte a megjelenteket, majd többek között arról beszélt, hogy fontosnak tarja, hogy megemlékezzenek a két sportág 110 évre visszatekintő múltjáról, ami jól bizonyítja, hogy a miskolciak életében kiemelkedő szerepet tölt be a sport. Az országgyűlési képviselő elmondta, a Népkert fontos helyszín az életében, mivel többek között itt vált lokálpatriótává, valamint visszaemlékezett gyerekkorára, amikor rengeteg időt töltött a jégpályán.

Ezt követően Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vett át a szót, akitől megtudhattuk, hogy ő maga is aktívan teniszezik, valamit kifejtette, hogy a Népkert korábban és most is a miskolci sportélet fontos része.

Dr. Puskás Gábor a jégcsarnokban található emléktábla fontosságára mutatott rá és elmondta, hogy a tábla 1928-ban került a Vigadó épületének falára, ahonnan később eltűnt, majd 2003-ban bukkant fel egy régiségkereskedésben. Ekkor megvásárolta a Miskolci Állatkórház, akik 2006-ban átadták a jégcsarnok részére.

Egri Istvántól megtudhattuk, hogy büszkén mutatja a világ bármelyik tájáról érkezett vendégnek az emléktáblát, hiszen ez jelzi, hogy a miskolci jeges sportok milyen nagy hagyománnyal rendelkeznek.