A Walabot Home képes

detektálni, ha valaki, például egy idős ember elesett az otthonában. A rendszert úgy tervezték, hogy baj esetén azonnal riasszon.

Telepítése után rádióhullámok segítségével térképezi fel a helyiségeket a Walabot Home, amelyet az idősek védőangyalának is okkal nevezhetnénk. A kis szerkezet ugyanis folyamatosan pásztázza a környező szobákat, így képes érzékelni, ha rosszullét, vagy botlás következtében valaki hirtelen a földre zuhant. A rendszert úgy alkották meg, hogy baj esetén segítséget hívjon.

A fejlesztés igazi ereje azonba nem ez, hanem, hogy használójának semmilyen más eszközt nem szükséges viselnie, és nem is kell a szerkezet közelében maradnia, az ugyanis még a tőle távolabb eső helyiségekbe is gond nélkül belát. Hasonló eszközök most is léteznek, azoknál viszont a felhasználóknak valamilyen karpercet kell viselnük, hogy a készülék érzékelje a balesetet. A Walabot Home azonban nem igényel ilyesmit. Sőt: igazából semmit.

© Walabot

A szerkezet 250 dollárért, vagyis durván 70 ezer forintért kapható, de a szállítást egyelőre csak az Egyesült Államok területén vállalják. Remélhetőleg Európába is eljut, hiszen láthatóan nagyon hasznos eszközről van szó.