Dr. Kriza Ákos felsorolta, hogy ez utóbbi kiket érint majd, többek között: a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény, az Őszi Napsugár Otthon, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet, a Miskolci Operafesztivál Kht., a Csodamalom Bábszínház, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Nemzeti Színház, a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft., a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, a Midmar Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft., a Miskolci Városi Szabadidőközpont dolgozóit, valamint óvodai alkalmazottakat is. A plusz juttatások összesen 719 millió forintot tesznek ki – ismertette a polgármester.

„Azt a sikert, amit közösen megéltünk, átéltünk, meg kell osztani azokkal, akik részesei voltak a munkának” – indokolta meg a városvezető, hogy miért is gondolta úgy az önkormányzat, hogy a költségvetési pluszból juttat a több ezer dolgozónak.

A sikert, amit közösen megéltünk, átéltünk, meg kell osztani. Dr. Kriza Ákos

Aránytalanság
Kitért arra is, hogy a jövő évi minimálbér-emelés és a garantált bérminimum növekedése bizonyos aránytalanságot eredményez majd a bérekben. „Éppen ezért, azokat a dolgozókat is kompenzálnunk kell majd, akiknek a fizetését beérték a fenti emelések. Ennek a problémának a megoldásán már dolgozunk, januárban visszatérünk erre. Azt elmondhatom, a következő év a bérfelzárkóztatásról fog szólni Miskolcon” – fogalmazott dr. Kriza Ákos. boon.hu