„A miskolci Jobbik elnöke,

Jakab Péter önkormányzati képviselő méltatlan és igaztalan vádaskodásba kezdett az Őszi Napsugár Otthonban végzett ápolói, gondozói munkánk kapcsán. Nyilatkozataiban Jakab úr azt a látszatot kelti, mintha lelkiismeretlenül és szakszerűtlenül bánnánk az idős gondozottjainkkal” – fogalmaznak a gondozók szerdai, nyílt levelükben, melyet mintegy kétszázan írtak alá.

„Ezúton kikérjük magunknak ezt a méltatlan támadást és határozottan visszautasítjuk, hogy bennünket ilyen hírbe hozzanak a gondozottak, hozzátartozóik és az egész város színe előtt.
Az idősápolók nem tartoznak a nagy fizetésű emberek közé. Elhivatottság és lelkiismeretesség kell ehhez a munkához. És pont e kettőre mondja Jakab úr, hogy hiányzik belőlünk.
Köztudott, hogy az Őszi Napsugár Otthonban az épület kora és állapota miatt sokkal nehezebb a megfelelő körülményeket biztosítani, mint az újabb otthonokban. Ezt mi magunk jeleztük a város szociális bizottságának, amelyik ellátogatott hozzánk és igaznak tartotta megállapításainkat. Ezt követően ígéretet kaptunk arra, hogy jelentősen javítani fogják az ápolási körülményeket. Ennek előkészítése már zajlik. A bizottsági látogatáson a Jobbik is képviseltette magát.
De ahelyett, hogy a bizottságban dolgoznának, minket, ápolókat sértegetnek alaptalanul, és azt állítják, hogy mi nem végezzük jól a munkánkat.
Nyílt levelünk célja, hogy minden miskolcival tudassuk, hogy Jakab Péter nem mond igazat, akkor, amikor olyan színben tünteti fel a miskolci idősápolókat, mintha azok sem szakmai, sem lelkiismereti szempontból nem végeznének jó munkát.
Tiltakozunk ez ellen, és ki kérjük magunknak! Teljes határozottsággal visszautasítjuk ezt a nemtelen, és modortalan támadást az idősápolók ellen!” – írják  nyílt levelükben az Őszi Napsugár Otthon ápolói, gondozói.