Kriza Ákos Miskolc felszámolóbiztosa.

Nem polgármesterként, hanem felszámolóbiztosként tevékenykedik Miskolcon Kriza Ákos. Ha polgármestere lenne, akkor a város érdekeit képviselné, ha kell, a kormányzattal szemben is. De nem ezt teszi.

A legutóbbi közgyűlésen ő és az őt támogató siserehad, a fideszes és KDNP-s képviselők szó nélkül megszavazták, hogy Miskolc a korábban átadott fenntartói jogok után az oktatási intézmények működtetési jogát is átadja az államnak. Tették mindezt úgy, hogy még csak fel sem merték vállalni az álláspontjukat, hiszen a vitára összesen két másodpercet szánt a polgármester. Sunyi, gyáva és gyalázatos, amit művelt: teljesen nyilvánvaló volt ugyanis, hogy többen is tiltakoztak volna az előterjesztés ellen, ha erre lehetőséget kapnak. Nem kaptak, nem kaptunk, a polgármester nem mert a szemünkbe nézni. Egyszerűen csak megszavaztatta a Fidesz-KDNP-s beosztottjaival a miskolciakat kissemmiző jogszabályt.

Innentől kezdve viszont a városban működő iskolákhoz már az égvilágon semmi köze nem lesz a város közönségének, azokkal azt csinál az állam, a kormány, amit akar. Az a kormány, amely a középkori életfelfogását évek óta erőlteti a gyerekekre, s ezzel, illetve a folyamatos pénzelvonással az elmúlt években olyannyira leépítette az oktatást, hogy a nemzetközi tanulói teljesítménymérés programjában, azaz a PISA-ban a magyar diákok soha nem látott, szörnyű eredményt értek el.

És ennek az államnak lökték most oda koncként a miskolci oktatási intézményeket.

Kriza Ákos felszámolóbiztos az államhatalom megrendelésére szolgalelkűen menetel egyre beljebb a zsákutcába. Az a baj, hogy ennek folyamatosan a miskolciak isszák a levét.

Az MSZP miskolci szervezete