Elindult a Reporter

Kedd reggel elindult

a Reporter szolgáltatása Magyarországon, ezzel együtt a Reportermarket is. A mobilapplikációval hírértékű felvételek készíthetőek, amelyeket az elektronikus piactéren lehet értékesíteni a magyar média számára.

Az AppStore-ból és a GooglePlay áruházból is letölthető ingyenes applikációval bárki, aki hírértékű eseményről felvételt készít, egyszerű címadást, címkézést követően beállíthatja azt az árat, amit a felvételéért kapni szeretne, és a feltöltést követően a felvétel azonnal megjelenik a Reportermarket elektronikus piacterén, közölte a társaság.

Az e-piactér nem nyilvános, csak médiapartnereknek elérhető, ahol keresőszóra, címkére, helyre, és pontosan beállítható időszakra kereshetnek rá a médiumok. Amennyiben egy felvételt meg kívánnak vásárolni a piactérről, azt egy kattintással megtehetik.

Magyar fejlesztés
Az alkalmazás és a hírplatform a Reporter Community magyar startup fejlesztése, aminek a használatával

jogtiszta felvételek előre tisztázott értéken juthatnak el a médiumokhoz.
A felvételek valódiságát az alkalmazás beépített algoritmusa és védelmi rendszere biztosítja. A startup az elmúlt hónapok során közel félszász hírügynökséggel és több nemzetközi médiummal vette fel a kapcsolatot.

A cég közleménye szerint a következő időszakban egyenként keresik fel az egyes országok vezető médiumait. Az applikáció jelenleg magyar, angol és német nyelven érhető el, de a címkézni további 6 nyelven lehet.