A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete Sajtóirodája tájékoztatja, hogy állampolgári kezdeményezésre december 15.-én 11 órától a Kúria előtt Szima Judit főtitkár koncepciós ítélete miatt tüntetés lesz.

A főtitkár múlt héten nyilatkozatot adott a Hiteles Harsona riportereinek, amelyben kérdésre az általa nyomozott olajügyekről is szót ejtett:

„…Valóban kiemelt ügyekben jártam el, olajügyekben, oly módon, hogy annak idején, amikor magasabb szálakhoz értem el, akkor az Ügyészség utasított, hogy tovább nem nyomozhatok. Az ügyet, ami nálam volt, először szétszedték 16 megyére, de miután ezek a bűnjelek vonatkozásában részletesen, jogszabályoknak megfelelően kerültek felvezetésre, és minden megyére el lett küldve, – valamint az a papír is, hogy engem leállítottak a nyomozásról, mint rendőr alezredest, – azt követően egyesítették az ügyet. A Központi Bűnüldözési Igazgatóságra raktál fel, akkor még, most már néhai tábornok vezette Központi Bűnüldözési Igazgatóságra, ahol úgymond egy nyeretlen kétévesre szignálták ki, aztán hamvában elholt. …”

Mint ismert, a KBI-t 1998-ban megszüntették, 2004-ig a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság működött, aztán létrehozták a Nemzeti Nyomozó Irodát,az NNI-t, amelyet a magyar FBI-ként emlegetnek.

Szima Judit főtitkár ítéletével kapcsolatban többek közt ezt mondta:

„…Ez a koncepciós ítélet ma Magyarországon valóban nem ritka, hiszen aki figyeli a politikát, csak azt tudja leszűrni, hogy nincs többpártrendszer Magyarországon, itt állami hatalom közelében jelenleg csak többnevű egypártrendszer van, ahol burjánzik a korrupció. Mindezek okán a szakszervezetünk ellen, illetve a személyem ellen ez a folyamat indult meg, ami most már hat éve zajlik, és ez a szégyenteljes ítélet a legtisztességtelenebb, ami teljesen a Rákosi korszakot idézi. …”

A Tmrsz honlapján található linkek:

“A bűnösök ítélik el a bűnteleneket”

Tüntetés lesz a főtitkárért – állampolgári kezdeményezésre

Üdvözlettel:

Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
Sajtóiroda