Orbán. A golyóálló mellényről jut eszembe

Egyszerűen arról

van szó, hogy Orbán Viktor erősen megférfiasodott, főleg deréktájon. Ha eddig voltak zsokéambíciói, jobb, ha letesz róluk. Egyébként a nálunk rendszeresített golyóálló mellények nagyok és nehézkesek, maximum egy malaclopót lehet föléjük venni, zakót semmiképpen. A modernebb, könnyebb modellek viszont alig vastagabbak egy pamuttrikónál, nem kövérítik viselőjüket, különösen nem domborítják ki a pocakját. Nem mellékesen, a mai ellenzéki képviselők többségének messze meghaladná manuális és intellektuális képességeit egy pisztoly elsütése.

A golyóálló mellényről jut eszembe, a 80-as években láttam egy riportfilmet Fidel Castróról. Egy amerikai tévétársaság munkája volt, a vezért egy forradalmi hevülettől fűtött riporternő faggatta. Fidel kifejezetten impozáns megjelenésű, férfiúi ereje teljében tetszelgő, igazi macsó volt, nem csoda, hogy a riporter hölgy láthatóan nemcsak a forradalomért hevült, hanem a riport alanyáért is. Gondosan és szemérmetlenül alákérdezett Fidelnek, mintha a jelenlegi magyar közszolgálati televíziónál szerzett volna szakmai gyakorlatot. Eljutott a döntő leleplezéshez azzal, hogy megkérdezte: igaz, hogy golyóálló mellényt hord?

Fidel, aki szokása szerint olajzöld katonai mundérban feszített, széthúzta a zubbonyát, kivillantotta szőrös mellkasát, s büszke mosollyal válaszolta: Engem az eszméim védenek! A riporter hölgy elalélt a gyönyörűségtől, Fidel pedig született demagógként élvezte a valóban nem mindennapos hatást. Terljes cikk itt.

http://mno.hu/fabula_rasa/golyoallo-mellenyben-vagy-anelkul-1376280