Rettegésben él az a nő , akit két éve egy ismeretlen férfi késelt meg Miskolcon az Avasi lakótelepen, amikor délben napozott. A rendőrség felfüggesztette a nyomozást, az áldozat és ügyvédje minden szervnél panasszal élt, azt szeretnék elérni, ha DNS-vizsgálat alá vetnék, azt a pokrócot, amit az elkövető megfogott. Az ügyészség azonban úgy érzi, a nyomozóhatóság mindent megtett a felderítés érdekében. A Tények riportja.

B. Ibolyát két éve egy férfi minden ok nélkül megtámadt, és összevissza szurkált. A férfi a napozó asszony arcára tenyerelt, majd hasba szúrta, amikor a nő kiabálni kezdett, megvágta a nyakát, majd hátba döfte. Ezután pokrócba csavarta és egyszerűen behajította a bokorba, a nő így tudott megmenekülni. Két éve nem tudni, ki a támadó, az ügyet felfüggesztették, pedig a nő ügyvédje a Legfőbb Ügyészséghez is fordult. Egyet akartak, hogy keressenek DNS-t a pokrócon, amihez a tettes hozzányúlt.

A helyszínen több dolgok, öngyújtót, kötelet is találtak a nyomozók, azokról vettek DNS-mintát, megtalálták azokat, akik ezeket a tárgyakat használták, azonban a pokrócot nem vizsgálták, pedig az áldozat és az ügyvéd is többször kérte.

„Megfogta azt a plédet, amibe engem becsavart és behajított a bokorba.” – mesélte B. Ibolya. A nő nem tudott személyleírást adni a támadójáról. „Hátulról láttam a támadót, amikor megpróbáltam a plédből, amikor ő össze-vissza kaszabolt késsel kiszabadulni” – mondta Ibolya a Tényeknek.

A nő két éve retteg, azt szeretné, ha valaki megtalálná a támadóját. Kerestük a Borsod Megyei Főügyészéget, akik levélben azt írták, hogy a nyomozó hatóság minden lehetséges nyomozati cselekményt elvégzett, minden lehetséges alternatívát megvizsgált.