– A cél az volt, hogy összegyűjtsünk ötezer könyvet – mondta a pénteki átadáson Theodorovits Andrea. – Azért ennyit, mert a KSH adatai szerint ennyi gyermek gyógyul daganatos megbetegedésből. Ez a szám iszonyat… A daganatos betegség nem válogat.

Amikor Andrea feltette a közösségi portálra a könyvgyűjtésről a posztot, a felhívás közzétételétől számított huszonnégy órán belül gyűjtőpontok alakultak ki az ország különböző helyein. Kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül, időt és energiát nem sajnálva, ezrek kezdtek lázas szervezésbe. A koordinálás fő támogatója a Zsófi-CsodaVár Egyesület volt.

– Ez egy csodálatos ország: ha van miért összetartani, ha van miért kiállni, akkor mindig küzdünk – fogalmazott.

– Öröm, hogy az írott könyv a gyermekek kezébe kerül – erről már prof. dr. Barkai László intézetvezető szólt. – Különösen azoknak, akik a mi intézetünkben fekszenek. Számukra hosszú kórházi tartózkodásról beszélünk és hosszú otthoni életmódról. A könyv pedig öröm a gyermekek számára, bár hangsúlyozom, hogy ma már nem annyira, mint 20–30 esztendeje, de ezért is külön öröm ez az kezdeményezés.

A könyveket ezután a Velkey László Egészségügyi Központ aulájában adták át a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ munkatársainak, hogy elszállíthassák az ország minden gyermek onkohematológiai osztályára szerte az országban.

boon.hu