Vereséget szenvedett Sopronban vasárnap a női kosárlabda NB I. A-csoport 10. fordulójában az Aluinvent DVTK csapata, pedig 26 percnyi játék után még a piros-fehérek vezettek 41-40-re. Folytatás csütörtökön Isztambulban az Európa Kupában, majd vasárnap Zalaegerszegen a bajnokságban.

A bajnoki címvédő soproni csapat az Euroligában egy nagy bravúrral hangolt, a spanyol Avenidas csapatát 77-68-ra verték hazai pályán szerda este, míg az Aluinvent DVTK Athénban szenvedett 93-58-as vereséget az Európa Kupában csütörtökön.

Ilyen előzmények után Horváth Bernadett, Czank Tímea, Rasheed Rita, Tina Jovanović és Louella Tomlinson alkotta az Aluinvent DVTK kezőötösét ezen a vasárnap délutánon. Mindkét csapat elég pontatlanul dobott, de a soproni 36,7% kicsivel jobb, mint a DVTK 30,4%-a (emiatt rengeteg, 50, illetve 40 lepattanót szedtek a csapatok). A DVTK-ban egyedül Tina Jovanović dobott tíz pontnál többet, míg a hazaiaknál öten is. Beszédes adat, hogy a piros-fehér játékosok mindössze 2 alkalommal állhattak oda a büntetővonalra a hazai 15-tel szemben.

Ezzel az Aluinvent DVTK negyedik vereségét szenvedte el az alapszakaszban.

Női kosárlabda NB I. A-csoport 10. forduló

Sopron – Aluinvent DVTK 62-50 (15-19, 19-13, 17-11, 11-7)

– Büszke vagyok a csapatra, a mérkőzés egésze alatt nagy akarással és harcossággal játszottak egy nagy játékerőt képviselő csapat otthonában. A Sopron kihasználta adódó lehetőségeit, és ezzel tudta maga javára fordítani a mérkőzést – értékelt Maikel López vezetőedző a mérkőzés után.