Tompa Sándor (DK) azt mondta

a Diósgyőri vár fejlesztése kapcsán, hogy jó az irány, de szerette volna korábban megismerni a terveket. Szeretné, ha Alakszai Zoltán jegyző újra bevezetné a munkatervet.
Kriza Ákos polgármester a munkatervre tett javaslat kapcsán a szocialista szombatot emlegette.
Tompa Sándor DK-s önkormányzati képviselő felszólalásában ad hocnak nevezte a városvezetés tevékenységét. Munkatervet javasolt, hiszen ahogy ő mondta, más önkormányzatok is tervszerűen dolgoznak.
Kriza Ákos polgármester visszautasította a kijelentést, mert mint mondta, a most bejelentett Sanofi beruházást sem lehetett volna ad hoc működéssel megoldani. A város gazdaságának fejlődése az elmúlt években éppen ennek ellenkezőjét mutatja, a tervszerű gazdálkodást.

Egyszerűbb és olcsóbb lesz a vállalatirányítás – ezt a célt szolgálja az a napirendi pont, mely javaslatot tesz a a Miskolc Holding Zrt., és a MIK Zrt., a MIVIKÖ Miskolc Kft., a Miskolci Városfejlesztési Kft. egyesülésére. A tervek szerint a városi közszolgáltató cégek működtetése kevesebb pénzébe kerül majd a miskolciaknak, azaz takarékosabb, olcsóbb lesz. Ez egy újabb lakosságbarát intézkedése lehet a városvezetésnek. boon.hu