Hoppon maradt, felháborodott vásárlók kommentjei sorjáznak az eMag elektronikai cikkeket forgalmazó webáruházFacebook oldalán. A pénteki Black Fridayre készülve többen órákkal korábban felkeltek, vagy akár az egész éjszakát átvirrasztották, hogy olcsóbban jussanak az áhított termékhez. Az eredmény pedig: az akciók indulásának pillanatában elfogyott minden. Legalábbis az online rendszer ezt jelezte, így már hét óra után pár perccel lehetetlen volt megszerezni az eMagnál slágernek számító 50 ezer forintos Xboxot, a 70 ezer forintos iPhone 5S-t vagy a 40 ezer forintos HP laptopot.

A román székhelyű webáruház a 444.hu szerint már tegnap felfüggesztette a kereskedést, hogy ma valamikor kora reggel újraindítsa. Az oldalra szabaduló tömeg kétségbeesését a Facebookon próbálta levezetni, az oldal adminjai pedig türelmesen csitítgatják a vásárlókat.

Többen felvetették, hogy az egész akció csak átverés, nem fogyhatott el ilyen rövid idő alatt a teljes készlet. Erre az eMag ezt válaszolta: „Az akció indulásakor 130.000 vásárló volt egyidejűleg az oldalunkon, ezért elképzelhető, hogy az általad kiválasztott termék már nem volt készleten. Böngésszétek tovább oldalunkat mert a nap folyamán folyamatosan frissülnek az akciók! Jó böngészést!”

Állításuk szerint később folyamatosan újabb akciókat indítanak majd, és ezek követésére buzdítják a vásárlókat, akik közül viszont sokan nem vártak tovább, és egyszerűen megvették máshol, amit akartak. Többen már vásárlás közben, a kosarukból vesztették el a terméket amiatt, hogy az a fizetés előtti utolsó pillanatban fogyott el. Vannak, akik még ebben sem lehetnek biztosak és a visszaigazolásra várnak.

Akadnak azért olyanok is, akiknek sikerült: egy vásárló arról számolt be, hogy reggel 7:15-kor simán megvett egy telefont és egy külső akkumulátort az eMag oldalán, és a visszaigazolás is időben érkezett. Ezzel szemben neki a Euronicsszel akadtak gondjai.

Utóbbi oldala előbb kezelhetetlenül belassult, majd az aloldalak helyett a 404-es hibakód jelent meg. A Google találati listáján így már rögtön az alábbi figyelmeztetés jelenik meg a webáruház nevénél: „Az Euronics webáruháza jelenleg nem tud több vevőt kiszolgálni!” Fél kettő óra után úgy tűnt ez is megoldódott, de az akciók pénteken egész nap folytatódnak, így előfordulhat, hogy a javulás is átmeneti.

Mindeközben a Notebook.hu zavartalanul üzemel – és erre büszkék is a Facebook oldalukon olvasható poszt alapján. index.hu