Reagálás Demeter

Zoltán kazincbarcikai sajtótájékoztatójára

Demeter Zoltán, a Fidesz képviselője a következő valótlan állítást fogalmazta meg: „az ellenzék borsodi országgyűlési képviselője, Egyed Zsolt (Jobbik) hűséges pártkatonaként az alaptörvény módosítása ellen szavazott.”

Ez az állítás nem fedi a valóságot! A Jobbik világos álláspontot fogalmazott meg: se szegény, se gazdag migránst nem szeretnénk az országba befogadni, ezért kértük a kormánytól a letelepedési kötvény megszüntetését. Másrészt az általunk benyújtott alkotmány-módosítást, mely szóról-szóra megegyezik a Fidesz által benyújtottal, kiegészítve a letelepedési kötvény megszüntetésével, a Fidesz napirendre sem vette.

Felhívom Demeter képviselő úr figyelmét,hogy az elmúlt hat év kudarcos kormányzását ne próbálja azzal elfedni, hogy az ellenzék soraiban bűnbakok után kutat. Inkább arra válaszoljon, miért nem hajlandó a kormánypárt bezárni a letelepedési kötvénynek nevezett kiskaput, miért fontosabb a Fidesznek a pénz, mint az ország biztonsága.

Felháborító, hogy a korrupcióban fuldokló kormánypárt képviselői folyamatosan bombázzák valótlan állításokkal az ellenzéket, miközben Kazincbarcika térségében az emberek jelentős része munkalehetőség és remény nélkül éli a mindennapjait. Képviselő úr a magyar emberek és a nemzet sorsának a megsegítésére tett esküt, nem pedig az oligarchákra. Kérem, ezt tartsa szem előtt, még akkor is, ha egy olyan frakcióban ül, melyben napi szintűek a botrányok, korrupciós ügyek és az ahhoz kapcsolódó büntetőeljárások.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője