Nem gondolom, hogy Pásztor fasiszta, nem üldözi a cigányokat, de hülyeségeket mond róla

Lendvai Ildikó hosszan kitért például arra, hogy vasárnap a Jobbik 

kétharmados győzelmet aratott az egykor szocialista bástyának tekintett Ózdon, méghozzá a szocialista szavazók hathatós támogatásával. Lendvai nem kertelt:

Szégyen, hogy az ózdiak nem  gondolhattak ránk mint alternatívára.

Lendvai szerint az ózdiak a Fideszt akarták „képen csapni”, de beleestek a Jobbik karjaiba. Ha a baloldalt gondolták volna esélyesebbnek, akkor az MSZP-re szavaztak volna. De nem gondolták, mert szerinte a baloldal is a rendszer részének látszik. „Nem látják, hogy alternatíva vagyunk” – fogalmazott Lendvai, és ezt úgy világította meg, hogy az emberek – jogosan, jogtalanul – azt gondolják, hogy ha az MSZP kerülne kormányra, semmi nem változna érdemben, csak a miniszterek neve.

 

Hiba volt Pásztor Albert jelölése Miskolcon

Az MSZP elnökének megvolt a véleménye Pásztor Albert miskolci polgármesterjelöltté választásáról is:

Erkölcsi hiba! Azt kell mondanom, önfeladás történt.

Mivel a DK-s Vágó István erre felmorgott, Lendvai jobban belement a dologba. „Vágó Pistára nézve mondom, nem gondolom, hogy Pásztor fasiszta, nem üldözi a cigányokat, de hülyeségeket mond róla.” Lendvai szerint a pártvezetés hibázott, hogy ebbe az ügybe nem szólt bele, most pedig bebizonyosodott végleg, hogy nem út a Jobbikkal versenyezni a cigányellenességben, acigányintegráció felkarolása az egyetlen út. Persze, tudja, hogy ezzel a véleménnyel korántsem ért egyet mindenki az MSZP-ben. Cikk itt.