Csurka Pista Bácsi korábbi, Kriza Ákos jelenlegi tanácsadója kancellár lenne

A pontos adatok nem ismertek, több

mint tízen jelentkeztek Miskolcon a posztra. Zárug elmondta, hogy szabályos pályázatot nyújtott be, de a további nyilatkozattól elzárkózott. 

Zárug 1998-ban diplomázott a Miskolci Egyetem politológia szakán. 2009-ben ugyanitt szerezte a doktori fokozatát az Irodalomtudományi Doktori iskolában, az Irodalom és Politika alprogram keretein belül. A 2000-es években Csurka István tanácsadója volt, illetve egy ideig a MIÉP-hez köthető Pannon Rádióban hírszerkesztőként és műsorvezetőként is dolgozott. Emellett országgyűlési szakértőként, tanácsadóként is tevékenykedik, rendszeresen publikál közéleti és politikatudományi lapokban, és több, elsősorban a jobboldali média elemzője.
A Napi.hu információ szerint az egyetemi kancellári posztokra rekordszámú jelentkezést adtak be, mivel az EMMI semmilyen komoly feltételt nem szabott. A személyi javaslatokat az oktatásért felelős miniszter terjeszti fel, a kancellárok kinevezésére viszont a miniszterelnök jogosult. A kancellárok szeptember elsejétől, a bírálati és értékelési folyamat előrehaladásától függően lépnek munkába, de az ősz folyamán minden felsőoktatási intézményben meglesz a kinevezés.
A kancellárok alkalmazásával megszűnnek a gazdasági igazgató posztok, mert a kancellár felel a gazdasági, pénzügyi, kontrolling, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységért, illetve az intézmény vagyongazdálkodásáért is. Tehát az egész intézményért.