A Saar-vidék és Bajorország mellett a szövetségi rendőrség is érdeklődött a  a testen viselhető kamerák hesseni modelljével kapcsolatban. A szomszédos európai államokból a magyar és az osztrák rendőrség, valamint

Luzern kanton rendőrsége is vizsgálja a technika bevezetését. Büszkék lehetünk arra, hogy a hesseni rendőrség egyik fejlesztése ilyen nagy érdeklődést váltott ki. Nagyon örülök neki, hogy a Body-Cam hatékony megelőző eszközzé vált, amely segít megvédeni a rendőröket az erőszakos cselekményekkel szemben. A vállon viselhető kamerák elriasztják az ellenőrzéseknél a potenciális támadókat és megakadályozzák, hogy a helyzetek eszkalálódjanak” – tette hozzá a hesseni belügyminiszter.

Frankfurt am Main egyik városrészében 40-ről 25-re csökkent a rendőrök elleni támadások száma, a sérült rendőrök száma pedig kilencről egyre. Erősen szabályozták a rendszer működését, többek között előírták, hogy a rendőröknek a szolgálatuk végén törölniük kell a rögzített felvételeket, ha azokra nincs szükség a bűnüldözéshez. Minden kamerát hordó rendőr külön mellényt visel, amelyen jól látható felirat hívja fel a figyelmet a videók rögzítésére. Emellett nincsen folyamatos felvétel, kizárólag akkor kapcsolják be az eszközöket, ha arra valóban szükség van.