Miskolci fiatal tehetséget láthatunk az RTL Klub sikersorozatában, a Barátok köztben

Kálmán Henrietta a sorozatbeli Harót Juditot formálja

 meg, aki Benji gyermekkori barátjaként tűnik fel, és bonyolítja tovább a történetet. A 20 éves lány Miskolcról indult, a Zrínyi Ilona Gimnáziumból, ahol angol tagozaton tanult. de már akkor bebizonyosodott, hogy színpadon van a helye.

Korábban ezt nyilatkozta az eszakhirnok.com-nak.

 

Hogyan indult színészi pályafutásod?

Mint GNM Tinitanodás, már 15 évesen lehetőséget kaptam, hogy a Kontúr Fizikai Mozgásszínházban (Rendező: Gyöngyösi Tamás) dolgozhassak. Akkor szerettem bele végérvényesen a színház világába.

Öt évad során, számos sikeres budapesti előadás mellett darabjaikat a Pécsi Országos Színházi Találkozón is bemutatták. Városunk közönsége a Miskolci Nemzeti Színházban a Kamaszkorom legszebb nyara, A (első) bál és a JazzBolero előadásaiban már láthatta.
Heni a Gór Nagy Mária Színitanoda tanulója volt, jelenleg pedig az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola színész szakán tanul tovább.

Mik a további terveid, céljaid?

A célom, hogy énekes színész legyek, de a filmszínészet is rendkívül érdekel. Hatalmas élményként éltem meg, hogy a Barátok közt stábjával forgathattam.

Jelenleg a Bethlen Téri Színházban bemutatásra kerülő Antigoné 014-015 című darab előadására készülünk, melyben Eurüdikét, Kreón feleségét fogom játszani.