Kriza Ákos a zárónap alkalmával elmondta, immár a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál zárul, és a díjosztó után „ez a kapu is becsukódik, de ígérem, jövőre nyílik egy másik”, fogalmazott a városvezető, aki megköszönte Bíró Tibornak azt az áldozatos munkát, amivel „a magból fát növesztett”. 

– Most már lassan kinőjük

ezt a teret, s keresgélnünk kell, ahol nagyobb térben, több teremmel meg tudjuk rendezni a 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált – mondta Miskolc polgármestere. Kriza Ákos hozzátette, idén „minden rekordot megdöntöttünk”, több mint 200 filmet vetítettek, és 600 akkreditáció érkezett. „Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy Sára Sándor és Zsigmond Vilmos is itt volt a fesztiválon. Nagyon köszönjük nekik a jelenlétüket, amivel emelték a fesztivál és a város hírnevét”, mondta a polgármester, aki örömét fejezte ki amiatt is, hogy széles médianyilvánosságot kapott a filmfesztivál.

– Nagyon fontos számunkra, hogy az ország, illetve az európai kultúraszeretők lássák, hogy Északkelet-Magyarországon is van egy olyan város, ahol szeretik a filmkultúrát, áldoz és tesz érte. Úgy gondolom, ezt jövőre még inkább használnunk kell – fogalmazott Kriza Ákos, aki kért mindenkit, hogy jöjjenek el jövőre is, és mondják el mindenkinek, hogy ez egy filmeket és filmeseket szerető város. „Várjuk önöket jövőre is”, zárta ünnepi köszöntőjét Miskolc polgármestere.