Hogy visszaadják Miskolcot a miskolciaknak, az Avast az avasiaknak, Kazinczyt a diákoknak és a szülőknek. Dávidenikőmentesen

„A miskolciaknak elegük van a dávidenikőkből,

elegük van a Fidesz-rendszerből. Vissza akarják kapni a városukat. Dr. Pásztor Albert és az MSZP-DK-Együtt képviselőjelöltjei erre szövetkeztek. Hogy visszaadják Miskolcot a miskolciaknak, az Avast az avasiaknak, Kazinczyt a diákoknak és a szülőknek. Dávidenikőmentesen.” Ezt Földesi Norbert avasi önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci frakcióvezetője közölte szerdán annak kapcsán, hogy a tantestület és a szülők véleményét figyelmen kívül hagyva Dávid Enikőt nevezte ki a Kleblesberg Intézményfenntartó Központ a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatójává.

Íme, Földesi közleménye:

„‘Dávid Enikő számára nem vált világossá, hogy milyen intézmény vezetői állására pályázik’. Ezt a lesújtó véleményt a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola Miskolctapolcai Tagiskolájának tantestülete fogalmazta meg még májusban, Dávid Enikő igazgatói pályázatát véleményezve. Az igazgatójelölt kinevezését nem is támogatták.

De más sem. Dávid Enikőt a székhelyiskola tantestülete, intézményi tanácsa is elutasította, a szülőknek sem kellett a nyugdíj előtt álló igazgatójelölt.

Ehhez képest mégis ő lett az igazgató, ő, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola történelem–énekzene–karvezető szakos tanára. Hogy egy ekkora kincs hogyan is maradhatott eddig intézményvezetői szék nélkül, nem tudni, azt viszont igen, hogy Kriza Ákos és a fideszes városvezetés valamilyen okból felettébb ragaszkodik az ő kinevezéséhez, tökmindegy, melyik iskolát kellene igazgatnia.

Már tavalyelőtt megpróbálták benyomni a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói székébe, akkor a miskolciak összefogása révén ezt sikerült megakadályozni, Kriza Ákosék kénytelenek voltak meghátrálni. A várost irányító brancs azonban nem adta fel, alkalmatlan emberüket végül az avasiak és a tapolcaiak nyakára ültettették, az állami iskolacég aktív segedelmével.

Mindenki tiltakozik, a szülői munkaközösség nyílt levelet írt az ügyben az illetékes miniszternek. Kriza Ákosékat, a miskolci Fideszt azonban nem hatja meg a városlakók tiltakozása, igyekeznek agyonhallgatni a botrányt. Dávid Enikő ügyében egy szót sem szólnak, viszont sajtótájékoztatókon gyalázzák dr. Pásztor Albert polgármesterjelöltet. Legújabb produkciójukat Kiss János Miskolc Holdingos követeléskezelési csoportvezető, civilben fideszes frakcióvezető prezentálta éppen szerdán.

A Kazinczy diákjairól egy szót sem szólt. Mi szólunk. A miskolciaknak elegük van a dávidenikőkből, elegük van a Fidesz-rendszerből. Vissza akarják kapni a városukat. Dr. Pásztor Albert és az MSZP-DK-Együtt képviselőjelöltjei erre szövetkeztek. Hogy visszaadják Miskolcot a miskolciaknak, az Avast az avasiaknak, Kazinczyt a diákoknak és a szülőknek. Dávidenikőmentesen.