100 ezer új néző csatlakozott az RTL-hez

Egyre hevesebb vitákat vált ki az RTL

Klub híradójától való félelem. Vannak, akik visszavonulót fújnának, és megkeresnék a kiskaput, hogy csökkenthessék a csatornára nehezedő – a mára nemzetközi visszhangot kiváltó – extra terhet, míg akadnak, akik az RTL helyzetének további ellehetetlenítéséért szállnak harcba.
Mára világossá vált, a Fidesz média-hatalmának erősítése érdekében írta ki egy szereplősre a törvényt. Az RTL csoport összesen 1,054 milliárd forintot, ebből az RTL Klub (Magyar RTL Zrt.) 845,7 milliós összeget fizetett be reklámadó formájában. Ez az eddigi összes bevétel 81 százalékát teszi ki, ami világszinten is példátlan.

Amellett, hogy az RTL eleget tesz a törvényi feltételeknek, válaszul fokozottabban elkezdett foglalkozni a politikai hírekkel, ezen belül is főleg a kormánnyal és a kormánytagok ügyeivel. Nem túlzó az a megállapítás, hogy pillanatnyilag az RTL a Fidesz és a kormány legerősebb ellenzéke.
Annak ellenére, hogy a Fideszhez közeli médiumok azt próbálták sulykolni, hogy az új tematikájú híradótól elpártoltak a nézők, így a csatorna híradója vesztett népszerűségéből, mára kiderült, még növelni is tudta a nézőszámot.

A TV2-s Tényektől ugyan nem tudtak nézőket elhódítani, de az RTL Híradóját olyanok is elkezdték nézni, akik eddig nem is tévéztek, vagy mást néztek.

Amíg az este hatkor kezdődő hírműsoruk a nyár elején – a 18-49 évesek köréből – 140-160 ezer nézőt vonzott, addig az elmúlt két hétben már 180-190 ezret, azaz durván nyertek 50 ezer új nézőt. A teljes lakosságnál nyár elején átlagosan 500 ezer nézőt érdekelt az RTL Klub hírműsora, ehhez mostanra több mint 100 ezer új néző csatlakozott.