Pakusza Zoltán hivatalban lévő Jobbikos önkormányzati képviselőként nem ismeri sem az önkormányzati választásokról szóló törvényt, sem a választókerületet, ahol képviselőjelöltként indul, és emiatt az igénytelenség miatt miskolci nyugdíjasokat sért meg – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Soós Attila, a miskolci Fidesz-KDNP frakció szóvivője.

Mint mondta, Pakusza nyílt levelet intézett a 17-es számú önkormányzati választókerületben, a Pereces–Kilián–Bulgárföld körzetben élőkhöz, melyben azt írta: „a Fidesz Lyukóvölgyet a Pereces–Kilián–Bulgárföld önkormányzati körzethez csatolta, mert (…) A lyukósi mélyigénytelen szavazókkal akarják eldönteni a választókörzet sorsát.”

A tények ezzel szemben a következők: a törvény szerint minden választókerületnek meghatározott számú lakossal kell rendelkeznie. Mivel a szóban forgó választókerületben csökkent a lélekszám, cserére volt szükség: a kevesebb lakossal rendelkező Stadion utcai részt a szomszédos választókerülethez csatolták, és cserébe ide került a nagyobb, több lakossal rendelkező 117-es szavazókör – szögezte le Soós Attila.

– Pakusza Zoltán tehát, a 117-es szavazókör lakóit nevezi szórólapjában lyukósi mélyigénytelen szavazóknak. Ezt a Jobbikos mélyigénytelenséget természetesen kikérjük magunknak, minden itt élő nevében! – jelentette ki a szóvivő.

Hozzátette: ha esetleg nem tudná Pakusza képviselő, kik is laknak a 117-es választókörben, megnézhetik: Lyukóbányatelepi lakosok, azok a nyugdíjas bányászok, akik a 16-os busz végállomásánál élnek néhányan. Az Őzugrói lakosok, a Digép és LKM nyugdíjasai. Ide tartoznak még a Testvériség, Torontáli, Tátra és Nemzetőr utca megbecsült lakói.

– Vajon mit képzel magáról Pakusza Zoltán, amikor ezeket az embereket mélyigénytelennek nevezi? Netán a Jobbikos képviselő, a Lyukóbányai telkeken élő romákkal rémisztget? Csakhogy az a rész egyáltalán nem csatolta senki a 17. választókerülethez! Az továbbra is a 15-ös önkormányzati választókerülethez tartozik – fogalmazott Soós Attila, aki felszólította a miskolci Jobbikot és Pakusza Zoltán önkormányzati képviselőt, hogy minimum kérjenek bocsánatot a Lyukóbányai bányászoktól, az Őzugrói Digép, LKM nyugdíjasoktól és a Testvériség, Torontáli, Tátra, Nemzetőr utca megbecsült lakóitól, amiért mélyigénytelennek nevezték őket.

– Ugyanakkor elnézést kellene kérni a teljes választókerülettől, a Perecesi és Kilián északi lakosoktól is, mert a Jobbik és képviselője félrevezette őket! – zárta tájékoztatóját a Fidesz-KDNP frakció szóvivője