A MoMa támogatja Rózsa

Edit civil szervezetek által ajánlott polgármester-jelöltségét Miskolcon, amennyiben elindul a választáson. Tárgyalásaink alapján kiderült, hogy a MoMa programja és a Rózsa Edit által közzétett „Miskolc Köztársaság” program nagyon sok ponton találkozik, így nincs akadálya az együttműködésnek.

Pécsett Tukora Gábor a polgármester jelöltünk, és reményeink szerint valamennyi körzetben lesz képviselő-jelöltünk is, akik a MoMa értékrendjét képviselik.

Budapesten a MoMa főpolgármester jelöltje Bokros Lajos, aki minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem lépett vissza a jelöltségtől, sőt már igényelte is az ajánlást gyűjtő íveket és augusztus 25-én a MoMa megkezdi az ajánló aláírások gyűjtését. A párt a múlt héten közzétette önkormányzati keretprogramját, és fővárosi programját is. 
Meggyőződésünk, hogy a demokrácia újjáépítésének kiindulópontja az önkormányzati választáson való részvétel, az önkormányzatok önállóságának megerősítése, a polgárok érdekeinek képviselete. Az önkormányzatok a fékezetlen központi hatalom ellensúlyát képezhetik, ha nem a pártpozíció megőrzése és a kormánynak, kormányfőnek való megfelelés irányítja a döntéseiket.

A Modern Magyarország Mozgalom fontosnak tartja, hogy támogassa a helyi civil szervezeteket és kezdeményezéseiket, mert azok a társadalmi együttműködés fontos színterei, különösen akkor, amikor a kormányfő megtámadja azokat. Csak velük együttműködve lehet teljes a demokrácia.