Elsírta magát az Al-Jazeera

kamerája előtt Chris Gunness, az ENSZ palesztin menekültekkel foglalkozó ügynökségének szóvivője. Gunness élőben jelentkezett be a műsorba, majd miután elköszönt a műsorvezetőtől és már nem volt élő adásban, nem tudta visszatartani a könnyeit és hangosan zokogott.

A szóvivő nem tudta, hogy a kamera még vette, sőt arról sem értesült előre, hogy a csatorna le fogja adni a kifakadását. A BBC volt riportere később azt mondta a Guardiannak, hogy „ha a könnyeim ráirányítják a figyelmet a gázaiak emberi méltóságának széleskörű tagadására, akkor nincs bennem megbánás.”
Már a Fehér Ház is beszólt Izraelnek
A szóvivőt az után szólaltatta meg a csatorna, hogy az izraeli hadsereg szétlőtt egy palesztin iskolát, ahol menekült gyerekek és nők voltak. Az ENSZ-iskolában ráadásul sokan pont a bombázások miatt kerestek menedéket.
„Egy olyan ENSZ-létesítmény bombázása, amiben ártatlan, az erőszak elől menekülő civilek szállnak meg teljesen elfogadhatatlan és teljesen védhetetlen” – mondta a Fehér Ház szóvivője, írja a BBC. Az izraeli szóvivő azt mondta, hogy ha kiderül, hogy valóban ők a felelősök a támadásért, akkor bocsánatot fognak kérni. „Van egy szabályzatunk – nem veszünk célba civileket” – tette hozzá a szóvivő.

www.index.hu