Pénzt osztogatnak Miskolcon, de akinek több mint 285 ezer a nyugdíja, annak nem adnak

Ez már kőkeményen a kampány.

A város vezetése olyan programot dolgozott ki, amely évről-évre segítséget jelent azoknak, akik egy életen át tisztességgel dolgoztak, akik részt vállaltak Miskolc felépítésében, fejlesztésében, akik munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez.

Ennek első lépéseként idén, 2014-ben egy egyösszegű, 10 ezer forintos támogatást juttatunk el a nyugdíjasoknak, mely teljesen adómentes.

A Salkaházi Sára gondoskodó program keretében azok a miskolci polgárok támogathatóak, akik megfelelnek a következő feltételek mindegyikének:

  • öregségi nyugdíjban, vagy özvegyi nyugdíjban részesül,
  • betöltötte 60. életévét,
  • Miskolc közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
  • jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét, azaz 285 ezer forintot.

A Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság által 2014. július 24-én összeállított lista alapján megkezdték a levelek kipostázását azoknak a nyugdíjasoknak, akik a felsorolt feltételeknek megfelelnek. A kérelem válaszborítékban, postai úton díjmentesen feladható vagy személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a Városház tér 8. sz. alatt, valamint az Egészségügyi és Szociális Osztály ügyfélszolgálatán, a Petőfi utca 39. szám alatt, 2014. augusztus 15-ig.

A kérelem elektronikus úton történő benyújtására nincs lehetőség.

A beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos, a jogosultak határozatban értesülnek a döntésről.
A 2014-ben igénybe vehető 10 000 forintos egyösszegű támogatás kifizetésére 2014. szeptember 17-től kerül sor.

Aki időközben vált jogosulttá vagy bármilyen okból nem kapott értesítést, a Salkaházi Sára Miskolc Programban való részvétel érdekében a nyomtatványt letöltheti Miskolc Megyei Jogú Város honlapjáról (www.miskolc.hu), továbbá beszerezheti a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, ahol kollégáink a hét minden munkanapján készséggel állnak rendelkezésükre a programmal kapcsolatos kérdések megválaszolásában, a kérelmek kitöltésében.

– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala