Dőlnek a turisták Miskolcra

Idén tovább nőtt a turisták és a vendégéjszakák

száma Miskolcon. A KSH országos adatai szerint tavaly csaknem öt százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon a turisták, mint korábban. A statisztika szerint több miskolci tölti a nyarat külföldön is, mint korábban.

A City Hotelben idén tavasszal lényegesen több vendég fordult meg az elmúlt évekhez képest. Barkóczi Eszter társtulajdonos, azt mondja, igazából a turizmus és a szállodaipar nagyon változó, ami a foglaltságot illeti. Egy-két évvel ezelőtti adatokhoz képest a mostani tavaszuk például abszolút jónak mondható.

A statisztika szerint több mint tizenhárom százalékkal nőtt az országba érkező ázsiai vendégek száma. Nagy Júlia, a Midmar Nonprofit Kft. TDM menedzsere elmondta, ezen belül is az orosz vendégek száma változott nagyon jelentősen. Közel húsz százalékos vendégéjszaka szám-növekedés volt tapasztalható. Ezt Miskolcon is megérezni, ami annak is köszönhető, hogy az év elejétől kezdve egy nagyon jelentős orosz kampányba kezdtek. Többször voltak Oroszországban, utazási irodákkal tárgyaltak.

Idén sokan tervezik, hogy külföldre mennek nyaralni. Felmérések szerint országosan 10-15 százalékkal nőtt az előfoglalások száma. Ez a tendencia Miskolcra is érvényes.
Bárdos István, a Szerviz Iroda Utazási Központ marketingmenedzsere szerint általában január-februárban megjelennek azok a körülbelül húsz százalékos kedvezmények, amik jelentősek egy-egy nyári nyaralás kapcsán, és az eddigi évek tapasztalatai mindig azt mutatták, hogy elsősorban a fővárosiak lefölözték ezt a lehetőséget, és idén tapasztalják először, hogy nagyon komoly előfoglalási kedvezménnyel és forgalommal indult az év itt helyben is.
Többen Észak-Ciprust választják úti célnak, de a miskolciak körében még mindig legnépszerűbb a török riviéra és Bulgária.

Répássy Olívia/minap.hu