„Orbán minden módon kedvében jár

Putyinnak” – a nemzeti hírügynökségnél így fordították Jacek Krawiec szavait, ami ma bejárta az egész sajtót. Szopásról inkább nincs szó.

Végül az MTI-nél is felébredtek hétfő estére, csináltak is egy szemlét a lengyel Wprost hetilap cikkéről. A lap ugyanis nyilvánosságra hozott titokban készült hangfelvételeket, mely szerint a lengyel elit nagyon rossz véleménnyel van a magyar-orosz viszonyról és Orbán Viktorról is. Jacek Krawiec, az Orlen vezére február 9-én a lengyel kormányszóvivővel, Paweł Graś-sal folytatott beszélgetése alkalmával állítólag úgy fogalmazott, hogy „Orbán leszopta Putyint”. Krawiec azt is mondta: „baszd meg, Putyin felcsapott farokkal” sétál örömében.

Az MTI nagyon óvatos, „Orbánról és Hernádiról is szó van a Wprost közléseiben” című hírében ezt így interpretálja: „Krawiec obszcén kifejezéseket használva azt mondja, hogy Orbán minden módon kedvében jár Putyinnak”. „A kormányfő az oroszokkal építteti meg a két újabb magyar atomreaktort, 10 milliárd euró hitelt vesz fel az oroszoktól, és természetesen „megcsinálja” a Déli Áramlat gázvezetéket is, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezzel nem ért egyet – tette hozzá” – folytatódik a hír. hvg.hu