Igen, Miskolcot választjuk.

Ma folytattuk az aláírásgyűjtést az Avason és az Újgyőri főtéren a fideszes önkormányzati rendelet 4§-nak (lelépési pénz csak abban az esetben jár, ha elhagyod a várost) a visszavonásának az érdekében. A visszajelzések pozitívak voltak, sokan jelezték, hogy eljönnek a demonstrációra is. Tévedés ne essék, nem örülünk annak, hogy utcára kell mennünk… sőt! Mindent megpróbáltunk! A város nem áll szóba a szegényekkel!

Sajnos többen azt hiszik (romák és nemromák egyaránt), hogy ők megúszhatják a fideszes ámokfutást…, hiszen rájuk nem vonatkozik a számozott utcaiak „problémája”.

Martin Luther King erről így szólt: „A bárhol elkövetett igazságtalanság mindenhol az igazság létét veszélyezteti.”

Az igazságtalanság, a jogtalanság, az emberi méltóság megtépázása nem áll meg a szegénynegyedek végein, hiszen a bűnbakképzés, a jogtiprás előbb vagy utóbb visszavág… Hiába lakom én távol a szegénynegyedektől, járhatok én szép ruhában, lehetek én perszilszagú… bármennyire is lehetek én jogkövető, az előítéletesség, a kollektív bűnbakképzés a szélsőségeseknek kedvez… hiszen előbb vagy utóbb a nyakunkba hull az embertelenség (ok-okozat)… A történelmi analógia fájdalmas… Ma a számozott utcaiakra írnak rendeletet, holnap a kékekre, a szőkékre.. Ha most nem érezzük át a „cigányok baját”, később a gyerekeinken csapódik le… hiszen „egymásnak vagyunk ítélve”!

Álljunk ki együtt az egyetemes emberi jogokért, hiszen „Magyarország a Hazánk, Miskolc az Otthonunk”!

Üzenjük a városvezetésnek: Miskolcon maradunk!

Opre Roma!
Tamás Attila