Európa-bajnoki bronzérmes bokszolót

helyeztek előzetes letartóztatásba. A rendőrség szerint a férfi tagja annak a bandának, amely prostituáltakat rendelő kuncsaftokat rabolt ki, írja a borsonline.hu.

A 21 éves férfi többször megkapta a legtehetségesebb versenyzőknek járó Papp László-díjat, ötödik helyezést ért el junior világbajnokságon, bronzérmet az Európa-bajnokságon, többszörös diákolimpiai és magyar bajnok.

Őt és egyik társát június 2-án fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai. A Bors úgy tudja, hogy az elfogás előtti napon egy szarvasi férfi jelentkezett a rendőrségen: egy weboldalról rendelt magának két prostituáltat, de a lányok nem egyedül érkeztek a lakásához. A 17 és 18 éves lánnyal volt a fiatal boxoló és kigyúrt társa.

A férfit megverték, fegyvert, vagy annak látszó tárgyat nyomtak a fejéhez és pénzt követeltek tőle. Ezután elvitték egy bankautomatához is, ahol 160 ezret vetettek fel vele. A rendőrség gyanúja szerint a társaság Debrecenben, Békés-szentandráson és Szolnokon is követett el hasonló bűncselekményeket. A rendőrség fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt nyomoz. A bokszolót és társát június 2-án, míg egy harmadik társukat június 17-én fogták el