A Magyar Narancs birtokába jutottak azok

a dokumentumok, amikből kiderül, hogy a Heves Megyei Hírlap és a Rádió Eger is olyan szerződéseket írt alá az egri önkormányzattal, amibe belefoglalták, hogy semmilyen hitelképességet sértő vagy erre utaló magatartás tilos a várossal szemben.
Még márciusban írtunk arról, hogy Eger vezetősége állítólag szerződésben korlátozza az egyik helyi rádiót a város vezetésének bírálásában, de ezt egy másik rádió indulásával bekövetkező konkurenciaharccal magyarázták. Most azonban a Magyar Narancs birtokába jutottak olyan dokumentumok, amik szerint havi 185 ezer forintért a Heves Megyei Hírlap olyan szerződést ír alá az önkormányzattal, amiben
A megbízott a megbízás teljesítésén túl is köteles a Megbízó érdekének megfelelő magatartást tanúsítani. Ennek keretében különösen tilos: a Megbízó jó hírnevét, hitelképességét sértő, azt veszélyeztető tények állítása, híresztelése, vagy erre utaló magatartás tanúsítása.
– így, nagybetűvel a Megbízó. Ugyanez a kitétel szerepel a Rádió Egerrel kötött megállapodásban is, az adó cserébe 9,2 millió forintos hirdetői megbízást kapott. Azonban Eger város vezetésének semmi kivetnivalója sincs a helyi médiaszerződésekben kikötött passzus miatt, mint mondták korábbi közleményükben, az ilyenfajta kikötés teljesen bevett jogi formula, és évek óta használják szerződéskötésekkor.