A tragédia során feleségét,

13 éves fiát és 16 éves lányát elvesztett édesapa azonban újabb szakértőket kért fel annak tisztázására, terhelheti-e felelősség a tűz oltásában résztvevőket családja haláláért, majd magánvádas eljárást kezdeményezett hét tűzoltó ellen.
A Török Zsolt, miskolci ügyvéd által benyújtott vádirat szerint a miskolci egységek szolgálati parancsnoka szakmai hibát vétett, amikor a nagy számú segélykérés ellenére – amelyekből tudni lehetett, hogy több emelet magasságig felcsapnak a lángnyelvek – csak kettes szintű riasztást adott ki, amit később is csak hármas szintűre emelt, holott a magánvádló – és az általa beszerzett szakértői vélemény szerint – kezdettől indokolt lett volna négyes szintű riasztást elrendelni.
A bíróság az elmúlt hónapokban a tűzről készült felvételek tanulmányozása során részletesen hallgatta meg a szakértőket és a tűzoltókat, még a hétfői tárgyalási napon is a videókat tekintette meg. Az ügy végére szeptember elején kerülhet pont, a előreláthatólag nyolcadikán hirdethet ítéletet a járásbíróság. boon.hu