– Az idei évben talán egy kicsit szerencsétlenül

alakult a könyvhét – mondta Kovács Zsuzsanna a Libri könyvesbolt képviseletében szombaton délelőtt. – Több rendezvény tolódott össze, ráadásul csúszott az ünnepi könyvhét a Pünkösd miatt. Mindig is hagyományosan az Erzsébet téren voltunk, és nem itt, a Szent István téren. Az új helyet a miskolciak nem fedezték fel maguknak.
Kérdésünkre, hogy veszített-e az elmúlt évtizedekben népszerűségéből a könyv, Kovács Zsuzsanna úgy válaszolt: a fiatalabb generáció nyitottabb az olvasás egyéb módjaira, másrészt viszont tapasztalatai szerint ugyanez a generáció a „hagyományos” könyvek iránt is fogékony.
Kevesebb a sátor…
A szakember szerint a könyv szezonális termék, hiszen karácsonykor, vagy húsvétkor a könyv jobban előtérbe kerül. A Librinél egyébként a gyerek- és az ifjúsági könyvek fogynak jól. A népszerű facebookos és a netes írások egy része is megjelenik könyv formájában, ezért azokat is keresik az olvasók. Erre az egyik legjobb példa Nyáry Krisztián: Így szerettek ők című szerelmeskönyve, amely a közösségi oldal bejegyzéseiből született és hihetetlenül keresett lett. boon.hu