Varga GergőHorvàth Imre újságírò interjút

készített velem csütörtökön. Kértem, hogy a cikket küldje el nekem ha elkészült. Meg is kaptam aznap esete, egy kettő apròság javítását kértem tőle. Ezek után ma kinyitom a Minap című Fideszes propaganda újsàgot és egy össze ollòzott pár soros kamu cikket látok.
Ezt a cikket írta Imre:

A DK-nak Miskolc a fontos
Markáns elképzelései vannak a Demokratikus Koalíciónak a miskolci problémák megoldására és ezeket szeretnék mindenképpen megvalósítani.
A város érdekeit szem előtt tartva tárgyal lehetséges koalíciós partnereivel a Demokratikus Koalíció Miskolcon, a cél az, hogy a városnak jobb legyen, újra Európa felé tudjon fordulni és a jelenlegi vezetést leválthassák. Noha ahogy országosan, úgy helyben is megerősödtek és Miskolcon elhanyagolható a különbség a DK és az MSZP-re leadott Európa parlamenti voksok között Tompa Sándor korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy összefogásban gondolkodnak. Varga Gergő, a DK miskolci alelnöke ezt kérdésünkre annyival egészítette ki, hogy a fentebb említett cél érdekében. Ehhez ugyanis a pártnak vannak programjai és elképzelései, amelyet értelemszerűen szeretne megvalósítani. A fészekrakók, illetve a lakótelepek problémái kapcsán például már korábban összeállítottak egy programot, amelynek a mintamodellje éppen az Avas lenne. Ahogy az alelnök mondja, itt nem elsősorban kriminalisztikai, hanem szociális problémáról van szó, amelyre van javaslatuk. Ahogy például javasolták már korábban a társasházak anyagi problémáinak segítését is, amelyet most a városvezetés kezdeményezett.
De az elavult telepek kapcsán is egészen más elképzelésük van, mint a többi pártnak, a csütörtöki közgyűlésen is említette Varga Gergő a szegregációs tervet, amely mentén el lehetne indulni.
– Nagyon fontos az oktatás, az, hogy lehetőséget kapjon, aki ki szeretne törni. Ne akarjunk mindenkit kiszorítani Miskolcról, hanem adjuk meg a lehetőséget azoknak, akik élnének vele. A városban egyébként is romakérdésként kezelik a szegénykérdést, ami nem helyes – mondja az alelnök, aki a májusi közgyűlésen együtt demonstrált roma jogvédőkkel és a helyszínre is folyamatosan kilátogat. A kérdésre, nem érzi-e úgy, hogy szembe megy a miskolci többségi akarattal azt válaszolja, ő minden arra érdemes ember mellé odaáll, aki rászorul a segítségre. Mivel ebben a kérdésben is másképp szavaztak az MSZP képviselőivel felmerül a kérdés, nincs-e nézetkülönbség a két párt között a tervek kapcsán. Erre azt mondja, egy-két dologban nem biztos, hogy egyet értenek, de a demokratikus pártok képesek egy asztalhoz ülni és megbeszélni ezeket.
A DK-nak azonban fontos, hogy az elképzeléseit végigvihesse a város érdekében, így nem elképzelhetetlen, hogy önállóan indulnak az őszi önkormányzati választáson.
– Van korábban megnevezett polgármester jelöltünk Tompa Sándor személyében, tudunk képviselőt állítani minden körzetben, de a cél az, hogy együtt dolgozhassunk a baloldali erőkkel egy jobb városért – tette hozzá.