A Fidesz-KDNP kiáll Kriza

Ákos polgármester mellett a miskolci nyomortelepekfelszámolását támogató aláírásgyűjtésben – tájékoztatta a Centrum előtt, az aláírásgyűjtés helyszínén a sajtó képviselőit Kiss János, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a városi közgyűlés májusi ülésén arról döntött, hogy felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását. Kiss János pénteken, a Centrum előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a döntés óta tart egy, az egész várost lejárató sajtóhadjárat, nyilatkozatdömping.

 

– Mint köztudott, ezt az eltökélt szándékot ,,nem” szavazatával elutasította a Jobbik és a Demokratikus Koalíció, míg az MSZP képviselői tartózkodó szavazatukkal valójában, szintén a gettó-felszámolási program ellen tették le voksaikat. Egyes balliberális miskolci képviselők már a májusi közgyűlésen elkezdték a Számozott utcák és a többi érintett városrész lakóinak hergelését. Ennek eredményeként ma arról szólnak a hírek, hogy időközben megalakult az úgynevezett ,,Kitelepítés Elleni Bizottság”. Sőt, ahogy hallani lehet, a Városházt éren akarnak tüntetni egyesek a közeli napokban. Miskolcon természetesen nem lesz semmiféle kitelepítés. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőiként csatlakozunk Kriza Ákos polgármester kezdeményezéséhez és közösen fordulunk támogatásért a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz. Lássunk tisztán: a miskolci nyomortelepek felszámolását támogatják-e a miskolciak, vagy sem? – mondta a frakcióvezető.

Az aláírásgyűjtésen többen is élményeiket mesélték. Vincze István a közbiztonságra panaszkodott. Mint mondta, egy üzemet vezetett a számozott utcákban, már ’89 óta, s a közbiztonság minőségéről szólva hozzátette, a társaságot meg kellett szüntetni, mert több milliós kára volt betöréses lopások miatt.

 

Tóth Márta postásként dolgozik. Mint mondta, nem olyan jó a számozott utcákban a környezet.
– Öt-hat éve járok ide. Nem biztonságos, sok a szemét, a házakat elromosították – tette hozzá.

Zsebesi Miklósné is a számozott utcákon él. Kiemelte, támogatja az aláírásgyűjtést, és a felszámolást is.
– Nem tudok sehol ablakot nyitni, mert borzalmas. Kirajzanak a gyerekek, hatalmas a zsivaly. Én aláírnám, hogy számolják fel, de legszívesebben az mondanám, jöjjön egy dózer és dózerolják le az egészet, és mindenki menjen oda, ahova. Itt harminc, negyven évvel ezelőtt szép, kis virágos házak voltak, de mostanra mindenhol szemetet hagynak. Tűrhetetlen állapot – mondta.

Miskolc polgármestere a csütörtöki közgyűlésen határozottan kijelentette, nem tűri, hogy városunkban bárki, legyen az pártvezető vagy egyszerű civil ,,kitelepítésekről” gyártson álhíreket. Kiss János az aláírásgyűjtés helyszínen hozzátette: igenis döntsön a nép, döntsenek aláírásukkal a miskolciak. minap.hu