Molnár Péter (KDNP) frakcióvezető ügyrendiben

jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP frakció kivonul dr. Tompa Sándor hozzászólásánál. A polgármestr szerint ez nem ügyrendi javaslat. Az ellenzék is bekiabált, élesen bírálta a hozzászólást.
Seresné Horváth Zsuzsanna (Fidesz) szerint Magyarország és Miskolc is jobban teljesít, ezért megengedheti magának a város, hogy eltörölje ezeket az adónemeket. Az reméli, hogy ennek eltörlésével a pincetulajdonosok a pénzt a pincék felújítására fordíthatják. A képviselő szerint ez is egyfajta rezsicsökkentés.
Dr. Tompa Sándor (DK): „Tisztelt miskolciak, mint láthatják a Fidesz-KDNP képviselői nem kívánnak a napirend vitájában részt venni…(a frakciók ugyanis kivonultak. – szerk.)…” A képviselő szerint a négy összevont napirend rontja a város helyzetét. „Jó lenne, ha szint vallanának, kiket érint önök közül a pince adójának eltörlése. Ha ezt tudnák a miskolciak, lehet, nem vennék be azt a maszlagot, amit a fideszes képviselő mondott” – fogalmazott.
Azt is elmondta, miközben a városvezetés arról beszél, hogy a miskolciak egyre jobban élnek, addig vannak olyan előterjesztések, amelyek pont a ellenkezőjéről szólnak. boon.hu