Tisztelt Pusztai Úr! A megyei rendőr-főkapitányságra

2014. június 3-án e-mail útján küldött megkeresésére hivatkozva az alábbiakról tájékoztatom:

Egy bulvárlap cikkén alapuló kérdés-feltevésére reagálva – mely szerint egy 79 éves nőt és fiát rendőrök vittek el egy miskolci szupermarketből a múlt hónapban, mert vásárlás és fizetés után magukkal vittek 20 db ingyenes kiflis zacskót – tájékoztatom, hogy az említett „értesülése” nem igaz.

A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folyat eljárást két miskolci lakossal szemben, mivel 2014. április 25-én az egyik miskolci áruház biztonsági őre értesítette a rendőrséget, hogy nevezett személyek úgy kívántak a boltból eltávozni, hogy nem fizettek ki egy 250 forint értékű nejlonzacskó hengert, amely a bevásárlókocsijukban volt.
A pénztártól távozás után az áruvédelmi kapu jelzett, amit a biztonsági őr észlelt.
A rendőrök értesítésüket követően megjelentek a helyszínen és miután megállapították, hogy a cselekmény szabálysértés elkövetésének megállapítására lehet alkalmas, így intézkedési kötelezettségüknek megfelelően jelentést készítettek, melynek alapján szabálysértési eljárás indult a tényállás teljes körű tisztázása érdekében, ami jelenleg is tart.
Az ügyben az eljárás alá vont két személlyel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedésre nem került sor, az eljárás alá vontakat a hatóság meghallgatás céljából egy későbbi időpontra idézte be.

 

 
 

Tisztelettel:dr. Gaskó Bertalan r. alezredes
szóvivő
B-A-Z. MRFK