Egy pecsét miatt féláron adták el az erőművet, így

a dolgozóknak reménye sem maradt, hogy megkapják elmaradt bérüket és végkielégítésüket – írja a Blikk.

A felszámolás alatt álló Borsodi hőerőműből menesztett emberek levélben fordultak Orbán Viktorhoz, mivel úgy sejtik valami törvényellenes dolog történhetett. A 2011. november 7- én felszámolás alá került a cég. A felszámolással a BIS Csődgondnok és Tanácsadó Zrt-t bízták meg.

– Az elmúlt több mint két és fél évben hat értékesítési pályázaton sem sikerült gazdát találni a cégre 1,8 milliárd forintos vételáron. A legutóbbi, hetedik értékesítési pályázaton 1,2 milliárdért árulták a vállalatot. Két pályázó indult, egy szaúd-arábiai és egy ukrán. Az arabok 1,2 milliárdot adtak volna, mégsem ők nyertek, hanem a másik pályázó, aki valamivel több mint 600 milliót kínált – nyilatkozta a Blikknek az egyik hoppon maradt dolgozó.

Hogy ez miként történhetett, arra a vesztes pályázó adott magyarázatot

– Az ajánlatunkat tartalmazó borítékot a határidő előtt személyesen vittem be a felszámoló irodájába. A illetékes hölgy asszisztense mielőtt átvette volna, azt mondta nyomjak már egy pecsétet a borítékra, hogy tudja, kitől vette át. Én ezt furcsálltam, de eleget tettem a kérésnek. Akkor még nem tudtam, hogy emiatt veszítek a pályázaton – magyarázta M. Amir Jamal Alddin, hozzátéve: a felszámoló a pályázatok felbontásakor az övét meg sem nézte, mert a borítéknak jelöletlennek kellett volna maradnia. A papírokat visszaküldték Amir úrhoz postán, de ő nem vette át. Tette ezt azért, hogy bizonyítható legyen, mekkora volt az eredeti ajánlata. Az ügyben megbízta a Lichy ügyvédi irodát, hogy tegyen meg mindent törvényes lépést a példátlan esettel kapcsolatban.