A kormány Székesfehérvárra, Debrecenbe és Kecskemétre költöztetne három minisztériumot. Miskolc miért maradt ki?

„Mai hír, hogy több minisztérium is vidékre költözhet, a kormány tervei szerint Székesfehérvár, Kecskemét és Debrecen kerülhet szóba ez ügyben. Nem maradhat ki Miskolc megint egy lehetőségből!” Így kommentálta a Facebookon pénteken este dr. Varga László, Miskolc szocialista országgyűlési képviselője azt, hogy Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, péntek délután tartott ülése után bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig.

Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

„Tavaszi programomnak megfelelően mindent meg fogok tenni azért, hogy Miskolc is bekerüljön ebbe a körbe, hiszen Európa nyugati részén több hasonló pozitív példa is szolgálta egy-egy térség felzárkóztatását. A munkahelyteremtés mellett Miskolc ezáltal hatékonyabban kapcsolódhatna be az ország vérkeringésébe” – írta ezzel kapcsolatban Varga.

A Facebookon közzétette azt is, hogy ebben az ügyben felveszi a kapcsolatot a fideszes Csöbör Katalinnal, Miskolc másik országgyűlési képviselőjével.