RTL Group a reklámadóról: nem térünk ki a konfliktus elől

A tervezett reklámadó bevezetése a sajtószabadság végét jelentené Magyarországon – mondta az RTL Group (RTL Csoport) kelet- és délkelet-európai tevékenységéért felelős vezetője a Handelsblattnak.
RTL Group a reklámadóról: nem térünk ki a konfliktus elől Andreas Rudas 
Attól kezdve, hogy keresztülviszik ezt az adóztatást, nincs többé sajtószabadság Magyarországon” – mondta Andreas Rudas a német üzleti lap pénteki számában megjelent beszámoló szerint.

Az RTL Klub országos kereskedelemi televíziót üzemeltető RTL Magyarország anyavállalatának régiós vezetője hozzátette: a tervezett reklámadó „kísérlet arra, hogy diktatórikus intézkedések nélkül korlátozzák a sajtószabadságot”.
Megjegyezte: „nem fordulhat elő, hogy ne legyen független sajtó egy Európa közepén fekvő országban”. Andreas Rudas úgy vélte, hogy a tervezett adóteher „egyértelműen az RTL-t célozza”.
A társaság azonban nem tér ki a konfliktus elől és nem kíván megválni magyarországi érdekeltségétől – mondta a luxembourgi központú, a német Bertelsmann többségi tulajdonában álló RTL Csoport térségi vezetője, kiemelve, hogy „eszünk ágában sincs elhagyni Magyarországot”