Élet és halál között van az a 22 éves férfi, akit v

asárnap hajnalban ütöttek le romák egy kunfehértói szórakozóhelyen – írja az Atv.hu. A fiatalembert őt ért ütés nyomán kipattanttömegverekedés megfékezése a rendőröknek is feladta a leckét. A roma elkövetőket a helyi maffia vezetőiként ismerik a környéken. Az indulatok hajnali négy óra körül szabadultak el, miután – az atv.hu információi szerint – egy romákból álló, meglehetősen kapatos társaság inzultálni kezdte a pincért és a pultost. A védelmükben lépett fel békítő félként a 22 éves Norbi, akit azonban az egyik férfiolyan erővel ütött halántékon, hogy azonnal földre került. A komolyabb sérülést az okozhatta, hogyesés közbe beütötte a fejét. A fiatalember jelenleg a szegedi klinikán fekszik, külön orvosi csapat küzd az életben maradásáért, és a kiszivárgó hírek szerint ha sikerrel is járnak, kevés az esély a teljes felépülésre.

A Nádasban szórakozott egy ketrecharcosokból álló baráti társaság is: ők a brutális ütést látva azonnal nekiestek a támadóknak, akik még a földön fekvő Norbit rugdosták. A kiérkező rendőröknek nem kis faladat volt szétválasztani a két társaságot. Olyannyira, hogy szemtanúk beszámolói szerint először minden érintettet megbilincseltek, ám miután az egyik roma azt állította, hogy ők a sértett fél, a rendőrök levették a bilincseket. Ezt követően azonban egyikük nekirontott az egyik megbilincselt sportolónak, újra munkát adva a rendőröknek. Végül hat személyt állítottak elő, őrizetbe és előzetes letartóztatásba viszont már csak a három roma férfi került.

A brutális ütést a nyomozás adatai szerint K. Tibor vitte be – őt életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. A férfi az Atv.hu információi szerint szinte magán kívül volt a verekedésnél. A nyomozók munkáját egyébként nagyban segíti, hogy a helyiség be volt kamerázva. Két társa, B. János és M. Róbert garázdaság miatt felelhet. Mindhárom férfi börtönviselt, és jól ismert alakjai a térségi alvilágnak.

Fotó: Halasihir.hu