Eltűnt egy miskolci matektanár

Körözési

eljárás keretében keresi a Miskolci Rendőrkapitányság Sánta Csabát. A miskolci matematika-fizika szakos tanárt szerdán este már nem tudták elérni tanítványai, holott korábban egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy a megbeszélt találkozókról távol maradt volna, sőt, ha akadályoztatva volt, mindig előre értesítette az érintetteket.

Ismerősei azért kezdtek aggódni a 42 éves férfi miatt, mert néhány nappal korábban a Facebook-profilját is törölte. Sánta Csaba ask.fm-es bejegyzései azonban még elérhetők, a napi kérdésekre itt adott válaszai nem támasztják alá ismerőse aggodalmát, hogy esetleg ártani akarna magának, sőt terveiről ír.

Egy héttel ezelőtt például beszámolt arról, hogy jogelméleti problémák járnak a fejében, mert egy hét múlva – az eltűnése utáni napokban – vizsgázni fog. Hasonlóan pozitív választ adott arra a kérdésre is, hogy mi lenne számára az ideális munka? „Azt csinálom: tanítok, nevelgetem a jövőt”, írja, másnap pedig nyári terveiről közöl bejegyzést: eszerint a nyáron tanítani fog, nyelvvizsgára készül, és a pihenés mellett végre lesz ideje szépirodalmat is olvasni. Arra a kérdésre pedig, hogy „Szerinted mi lesz veled 10 év múlva?”, néhány napja viccesen azt válaszolta, hogy „fizikát fogok tanítani Cambridge-ben”. eszak.hu